Opleidingsprogramma shovel

De shovel (wiellaadschop van 1300 kg tot 200 ton) wordt vaak ingezet bij grondverzet in de weg- en waterbouw, maar is tegenwoordig ook steeds meer terug te vinden in de bouw en agrarische sector bij hoveniers en sloopbedrijven. Op de shovel kunnen, naast de schepbak, ook vele uiteenlopende opzetstukken worden gemonteerd, zoals een puinbak, veegbezem, palletvorken, stenenklem en hijsmast. Tevens heeft de shovel een knikbesturing. Dit maakt hem zeer wendbaar, maar ook gevaarlijk.

De opleiding voor het veilig werken met de shovel die Broeder Opleidingen aanbiedt, is een ééndaagse opleiding afgestemd op de werkzaamheden die binnen uw bedrijf worden verricht met dit materieel. Behandeld worden de algemene eisen die de Arbowet stelt ten aanzien van dit materieel en de technische aspecten ten aanzien van de veiligheid. Eveneens wordt aandacht besteed aan de eventuele gevaren bij het werken met de shovel, waarbij te denken valt aan bijvoorbeeld het werken met veel wind, onregelmatige ondergrond, kantelen van de machine, op smalle hoge paden werken en het niet in orde zijn van de technische inrichting van de shovel. De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkcomponent.

Zeer specifieke aanvragen komen ook nog wel eens voor zoals bijvoorbeeld het rijden met een zelfsturende platte wagen achter de shovel en hier goed mee leren manouvreren en werken. Met dit soort specifieke aanvragen werken wij nauw samen met rijschool de Weerd die hiermee al jaren ervaring heeft.

Resultaat

Na het afnemen van een theorie- en praktijktoets zal bij het behalen van voldoende resultaat aan de kandidaat een verklaring “Veilig werken met de shovel” worden uitgereikt. Let wel: het gaat hier om een basis veiligheidstraining, geen machinisten opleiding. Daarvoor kunt u hier terecht.

Voor meer informatie over opleidingsmogelijkheden, cursusinhoud of een prijsindicatie, neem dan contact met ons op.

Contact